Vloerisolatie met Thermoskussens

Opjobzon Vloerisolatie is een vloerisolatiebedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het isoleren van vloeren / kruipruimten m.b.v. Tonzon vloerisolatie.

 

 
 

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig:
het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem met een kamerbrede stevige folie op de bodem en het isoleert de vloer perfect met Thermoskussens. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor is er veel minder kans op schimmel en huisstofmijten.

 

Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor:
✓ vloeren die nog niet zijn geïsoleerd
✓ vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
✓ vloeren die achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

De voordelen van de TONZON vloerisolatie zijn groot. We zetten ze hieronder nog eens voor u op een rijtje:

 

Passieve vloerverwarming

Het principe van de Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte  is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer.

 

Lagere stookkosten

Dankzij de passieve vloerverwarming wordt een comfortabeler woonklimaat bereikt tegen lagere energiekosten. De vloer koelt ‘s nachts minder af . In de ochtends is de kamer sneller opgewarmd. De Bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimtebodem geen vocht meer in de kamer komt.

 

Hogere isolatiewaarde

Het standaard Thermoskussens met drie kamers telt bij de bepaling van het energielabel mee voor Rc=3,8 m²K/W.  Dit wordt beschouwd als een veilige waard.  Het isolerend effect in de praktijk is veel hoger.

 

Stopt vocht uit de bodem

Bodemfolie, een stevig zeil dat woningbreed op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht, stopt de verdamping van het vocht en remt het radongas dat uit de bodem ontwijkt. In kruipruimtes waarin weleens water komt te staan, kan onder de Bodemfolie stroken luchtkusssenfolie worden aangebracht zodat de Bodemfolie beter meedrijft met het opkomende water.

 

Geen koudebruggen

Bij vloerisolatie worden de buitengevels niet aan de binnenzijde geïsoleerd om te voorkomen dat de fundering kouder wordt vanwege de onverminderde afkoeling aan de buitenzijde. Vooral bij betonvloeren wordt daarbij de koudebrug tussen vloer en fundering versterkt. de randen in de kamer worden kouder zoals jaren geleden al in de praktijk is vastgesteld.

 

Prettig te verwerken

Vloerisolatie is flexibel en helemaal opvouwbaar. Daardoor is er niet eens een vrachtwagen nodig en dat alleen scheelt heel veel milieu en overlast. Het materiaal is schoon. Uit het materiaal komt geen stof, vezeltjes of gassen vrij.

 

Hoog rendement

Vanwege het betere isolerende effect is de energiebesparing hoger dan van andere vloerisolaties. Bij een groot praktijkproject kwam een besparing naar voren die 4 keer hoger is.  Bij woningen met vloerverwarming worden besparingen gevonden van 40% op jaarbasis.

 

Milieuvoordelen

Vloerisolatie is met afstand de meest klimaateffectieve vloerisolatie ter wereld. De impact die het systeem heeft op het klimaat vanwege de winning, productie, verpakking, transport en applicatie is vaak al binnen enkele winterweken gecompenseerd.